Перегляд теми
Львівська обласна ліга інтелектуальної творчості :: Клуб Інтелектуальних Ігор :: Інтелект-ліга
ІЛ 10/11 2 етап
|
|
Омське пташенятко |
Опубліковано 28-11-2010 20:29
|
Увага! Спам-бот! Повідомлень: 1877 Зареєстровано: 05.01.09 |
Галоперідол надіслано: Darth Vader надіслано: Це неподобство з апелями ще с першого туру почалося. Нарешті люди прокидаються. Що було би, якби апелі подібним чином були б уведені у футболі? ..... знову про аналогії з футболом ? як на мене, то той весь допис не має змісту, тому що ЩДК і футбол все-таки різні речі зі своїми правилами і теде k |
|
|
RIOTER |
Опубліковано 28-11-2010 20:39
|
Увага! Спам-бот! Повідомлень: 1867 Зареєстровано: 25.02.09 |
Галоперідол, хм... Ви категорично писали про те, що в футболі немає зміни результату постфактум, я Вам навів приклад протилежного! . . . хм... цікаво, а той же "Апеляційний комітет ФФУ" чому так назвали??? а Арбітражний суд в Лозанні не виконує певну роль, яку, в принципі, можна прирівняти до роботи АЖ в ЩДК??? |
|
|
Доктор лектор каннібал |
Опубліковано 28-11-2010 20:46
|
Трохи пише Повідомлень: 85 Зареєстровано: 18.01.09 |
RIOTER надіслано: Галоперідол, хм... Ви категорично писали про те, що в футболі немає зміни результату постфактум, я Вам навів приклад протилежного! хм... цікаво, а той же "Апеляційний комітет ФФУ" чому так назвали??? а Арбітражний суд в Лозанні не виконує певну роль, яку, в принципі, можна прирівняти до роботи АЖ в ЩДК??? Є різниця між зміною результату пост-фактум (що в футболі не практикується) і покаранням команд за договірняк (а також - суддів за грубі помилки). |
|
|
Corleone |
Опубліковано 28-11-2010 23:54
|
Трохи пише Повідомлень: 216 Зареєстровано: 09.03.09 |
Є зміна результату постфактум у футболі, і непоодинока - грав дискваліфікований гравець, безлад на трибунах і т.д. Але до чого тут футбол? А щодо Галоперідол надіслано: Крім того, є команди, які ПРИНЦИПОВО не подають апелі, і через те щосезону втрачають по кілька балів. то це - проблеми таких команд. Самі свою долю обирають, раз такі принципові - то нехай і результат відповідний буде "Гарячі голови" (2008-2014) |
Ня Смерть |
Опубліковано 29-11-2010 02:54
|
Увага! Спам-бот! Повідомлень: 2026 Зареєстровано: 04.01.09 |
Галоперідол надіслано: Що було би, якби апелі подібним чином були б уведені у футболі? От команда виграє матч, гравці і вболівальники святкують перемогу, а через пару днів надходить вердикт АЖ: перемогу скасувати, очки відібрати. І це були би не одиничні випадки, а чи не в кожній грі, враховуючи кількість невірно визначених офсайдів, зафіксованих порушень, призначених пенальті... Зрозуміло, ігровий процес був би зламаний, а інтерес до гри з боку вболівальників суттєво би знизився. Тому в футболі така дурня не практикується. А чим гіршим є щдк? Коли дізнаєшся про результат через тиждень після гри - хіба це зручно? Крім того, є команди, які ПРИНЦИПОВО не подають апелі, і через те щосезону втрачають по кілька балів. То у що ми граємо власне - у ЩДК чи у спритність в складанні апелів? Ні, по-суті апелі корисні і потрібні, але я наполягаю, що результати їх розгляду не повинні бути підставою для перегляду результатів ігор (як це практикується у футболі). Натомість треба карати суддів (за невірне зарахування) та редакторів (за некоректні запитання у пакеті), вони ж отримують гроші за свою роботу. Для любителів аналогій з балетно-суб'єктивним футболом та вищеназваних речей є брейн. І вкотре повторю: нічого порівнювати ЩДК з ігровими видами спорту. |
|
|
BogDan |
Опубліковано 29-11-2010 09:40
|
Трохи пише Повідомлень: 120 Зареєстровано: 13.01.09 |
Підтримую Галоперидола на всі 100. І справа не в порівнянні з футболом. Ідеальних питань майже немає. В сучасному ЩДК все частіше маємо справу з людським фактором. Відсутність відсічок в питанні нічим не гірша за фактичні помилки чи неточності. Набагато цікавіше грати питання таким, яке воно є. Яке б не було недосконале питання - якщо його хоч 1 команда взяла, то і інші можуть. Усі в рівних умовах. І апелі повинні мати місце у виключних випадках, наприклад є докази, що команда знає пакет, що грається, або помилка в питанні є просто кричущою (наприклад вказали рік, але забули вказати "до н.е." ). Апелювати до дрібних неточностей в питаннях можна нескінченно, і це перетворить гру в брєд, бо зникає єфект змагальності, і суть гри зведеться до грамотно написаних апелів і мягкості АЖ (а наше АЖ, як показує досвід, зарахувати може по ходу практично все). Так що обережно з апелями, ПАНОВЕ, а то доведете гру до МАРАЗМУ. |
|
|
Микола Гнідь |
Опубліковано 29-11-2010 09:51
|
Трохи пише Повідомлень: 114 Зареєстровано: 07.01.09 |
BogDan надіслано: Відсутність відсічок в питанні нічим не гірша за фактичні помилки чи неточності. ну та. і шо ви тим хотіли сказати? якщо фактична помилка, питання знімається, якщо відсутність відсічок і відповідь дуальна - вона зараховується. BogDan надіслано: Яке б не було недосконале питання - якщо його хоч 1 команда взяла, то і інші можуть. і тоді щдк перетворюється в орлянку - хто правильно тикне пальцем, а хто ні. BogDan надіслано: Апелювати до дрібних неточностей в питаннях можна нескінченно можна, але знімаються питання тільки через значні неточності |
|
|
BogDan |
Опубліковано 29-11-2010 11:16
|
Трохи пише Повідомлень: 120 Зареєстровано: 13.01.09 |
До Миколи Гнідя Придиратися до слів не складно. Складніше зміст сказаного (вибач - написаного) вловити. Ні для кого не секрет - ми переважно граємо такі пакети, де кожне друге питання в чомусь апелюєтья. В мене до тебе і твоїх однодумців пропозиція. Пишіть апеляції на кожне невзяте запитання. Я уже немало надивився на роботу нашого АЖ. Такі маразми зараховували, що вуха вянуть. І що б тут хто не говорив - далі будуть зараховувати. І буду дуже за тебе радий - твоя команда зможе з середини таблиці піднятися на 1-2 місце. Ми разом з тобою будемо радіти за перемогу команди... Повторюся: "Обережно з апелями, доведете гру до МАРАЗМУ." |
|
|
Микола Гнідь |
Опубліковано 29-11-2010 11:49
|
Трохи пише Повідомлень: 114 Зареєстровано: 07.01.09 |
команди мають право писати апелі хоч на все підряд. АЖ має просто неадекватні апелі завертати. наше АЖ погане? значить треба його міняти, а не ставити якісь моральні обмеження на апелі. |
|
|
Moonlight |
Опубліковано 29-11-2010 12:23
|
Супер Адміністратор Повідомлень: 676 Зареєстровано: 27.10.08 |
Без апеляцій якість питань різко впаде, бо в редакторів\авторів не буде мотивації писати якісне питання з відсічками\коректними фактами. |
Natka |
Опубліковано 29-11-2010 12:32
|
Пише багато Повідомлень: 573 Зареєстровано: 03.01.09 |
якшо в питанні є помилка - фактична, неточність, та взагалі будь-яка - команда має повне право писати апель, оскільки не був забезпечений достойний пакет.
Коли жінці обрізати крила, вона пересяде на мітлу |
|
|
Wintermute |
Опубліковано 29-11-2010 14:39
|
Пише багато Повідомлень: 434 Зареєстровано: 04.01.09 |
Від апелей на дуаль нікуди не дітися. Як на мене, дві дуальки яки всплили на цьому етапі повинні були б зразу всплити на тестуванні(якщо воно було, в чому я чомусь сумніваюсь). І тоді редактори мали або прописати ці дуальки як залік зразу і не вийо, або добавити додаткові мітки/відсічки/незаліки з поясненням чому. Що до дуалей на зняття. Є 3 можливі варіанти: 1) Знімати через будь-яку помилку 2) Знімати через серйозну помилку 3) Заборонити апелі на зняття Варіант 2 йде лісом, так як нема нормального формального опису, що таке - суттєва помилка(і швидше за все такого не буде). Що для одних - суттєво, для решти(в тому числі АЖ) може видатись невеличкою помилкою. Варіант один - теж не дуже добре, бо тоді після гри йде пошук незначних помарок, і в більшості питань можна такі помилки знайти(Наприклад, як в минулому пакеті про фільм 35/36 року - хоч апеля не було, але при дуже швидкому пошуку в неті міг всплити)) Значить залишається заборонити взагалі апелі на зняття. (c). Цахіагійн Елбегдорж |
|
|
Natka |
Опубліковано 29-11-2010 15:18
|
Пише багато Повідомлень: 573 Зареєстровано: 03.01.09 |
Афанасій Нікітін надіслано: Значить залишається заборонити взагалі апелі на зняття. ага, і потім афтар "випадково" помилиться, і дасть рік не 1835, а 1935 (наприклад), але питання буде вважатися коректним? Коли жінці обрізати крила, вона пересяде на мітлу |
|
|
RIOTER |
Опубліковано 29-11-2010 15:27
|
Увага! Спам-бот! Повідомлень: 1867 Зареєстровано: 25.02.09 |
...Що до дуалей на зняття. Є 3 можливі варіанти... хоч хтось читав ті всі посилання, що Moonlight писав, як питання правильно складати |
|
|
Ня Смерть |
Опубліковано 29-11-2010 20:34
|
Увага! Спам-бот! Повідомлень: 2026 Зареєстровано: 04.01.09 |
BogDan надіслано: Відсутність відсічок в питанні нічим не гірша за фактичні помилки чи неточності. Набагато цікавіше грати питання таким, яке воно є. Яке б не було недосконале питання - якщо його хоч 1 команда взяла, то і інші можуть. Усі в рівних умовах. Так простіше взагалі 20-гранний кубик кидати і так визначати місце команд. Якщо команда сама починає дофантазовувати якісь умови, яких в тексті не було, то це виключно її проблема, але якщо є якась фактична помилка в тексті, то це передусім ляп редактора, автора і т.д. |
|
|
Наглий бабкозашибатєль |
Опубліковано 30-11-2010 15:01
|
Вміє писати Повідомлень: 26 Зареєстровано: 20.03.09 |
Commonwealth надіслано: Карати суддів за то, шо вони не знають в якому колі вилетів Хемілтон на гран-прі Італії? А за що тут карати суддів? Судді не мали права цього зараховувати, навіть знаючи, в якому колі вилетів Хемілтон і іже з ними (про це казала і сама команда, і коментар до питання ) Просто якщо існує дуаль, абсолютно нічим не гірша від авторської версії, то чому б її не зарахувати? Що стосується апеляції "Валідолу", то аналогічну відповідь дало ще як мінімум 4 команди. ПОТОМУ ШО вона правильна. Я теж був приємно здивований довідатися, що згадана властивість отримана від злизування крові, та ще й змії(в "Старшій Едді" воно ніби трохи інакше), тобто фактаж трошки суперечливий, але: обидва згадані персонажі розуміли мову всіх тварин, а не лише птахів, і звужувати відповідь з боку автора було трохи негарно, особливо якщо у цитованому ним же джерелі написано "птиц и зверей". Судді того не зараховували, бо вони за визначенням не мають такого права. Команда подали апеляцію, бо має на це повне право, і правильно зробила. Зрозуміло, що апеляції (особливо чужі ) дуже навіть нервують. Чесно кажучи, морочитися і писати їх - теж не цукор, тим більше що повертається не вся сума застави. Але, як би там не було, а заборона апеляцій - прямий шлях до недбалості і халтури в питаннях... Родіон Розкольніков зашибання бабок розумів по-своєму (с)А.Пехник |
|
|
Доктор лектор каннібал |
Опубліковано 01-12-2010 00:25
|
Трохи пише Повідомлень: 85 Зареєстровано: 18.01.09 |
Moonlight надіслано: Без апеляцій якість питань різко впаде, бо в редакторів\авторів не буде мотивації писати якісне питання з відсічками\коректними фактами. Мене невірно зрозуміли. Писати апеляції - священне і недоторкане право будь-якої команди. Мало того, команди, обурені несправедливістю суддів або дрімучим невіглаством авторів та редакторів питань, повинні мати право реалізовувати це право абсолютно безкоштовно. І якщо АЖ приймає рішення, що свідчить про некомпетентність суддів та редакторів, це мало би тягти за собою конкретні санкції, наприклад, дискваліфікацію суддів на певний час, пониження кваліфікаційного рівня тощо (до речі, чи вживаються зараз такі санкції?) І оплачувати роботу АЖ повинні недбалі редактори і судді, а не гравці, які, заплативши за гру, отримали некондиційний товар та послугу. Я пропоную лише маленьку дрібничку: розгляд апеляцій не має бути підставою для перегляду результатів змагань. |
|
|
Bizba |
Опубліковано 01-12-2010 01:37
|
Флудить Повідомлень: 847 Зареєстровано: 03.01.09 |
Галоперідол надіслано: Я пропоную лише маленьку дрібничку: розгляд апеляцій не має бути підставою для перегляду результатів змагань. Це що за нісенітниця?! Задоволення апеляції на дуаль не має бути підставою для зарахування відповіді команді (та аналогічних відповідей) по закінченню етапу? Задоволення апеляції на зняття не має бути підставою для анулювання результатів по цьому питанню? Давааджаргал Мунхбат! |
|
|
Vasyl |
Опубліковано 01-12-2010 09:03
|
Трохи пише Повідомлень: 100 Зареєстровано: 05.01.09 |
Для АЖ: 1) http://norse.ulver.com/edda/fafnis.html 2) вигляд бога асоціюється з вмінням 3) навіть ЯКЩО деякий факт доведений для святого, його треба довести і для героя... До речі завдяки цій апеляції в моєї команди +1. Але з такими зарахуваннями я за те, щоб поміняти повністю склад АЖ. |
|
|
Мурзік Васильович |
Опубліковано 01-12-2010 12:50
|
Пише багато Повідомлень: 277 Зареєстровано: 17.01.09 |
Галоперідол надіслано: Я пропоную лише маленьку дрібничку: розгляд апеляцій не має бути підставою для перегляду результатів змагань. Тоді дійсно краще замість ЩДК грати в доміно, чи в підкидного. Так логіки буде більше. Можу перегризти любе залізо і поцарапати любу каменюку. |
|
Перейти на Форум: |